Активности

” Среќен роденден, Apple Tree!

Прославуваме уште една година работа и посветеност, охрабрување на жените и девојките, една година борба и поддршка за рамноправноста, напредокот, поддршката и одржливиот развој и една година создавање на позитивни промени во нашата општина. Ви благодариме на сите наши членови, волонтери и поддржувачи за вашата посветеност и страст. Заедно продолжуваме да растеме и да напредуваме, …

” Среќен роденден, Apple Tree! Read More »

Млади лидери – волонтери

Возбудливи вести! Здружение за напредок, поддршка и одржлив развој на жени ЕПЛ ТРИ со задоволство е дел од програмата Млади Лидери на Хабитат Македонија во наредните три недели! Поточно добивме 6 нови волонтерки во нашата организација . Спремни сме да помогнеме, учиме, растеме и правиме разлика. Градење Мостови: Оваа програма е фантастична можност за нас …

Млади лидери – волонтери Read More »

Саботна акција

🌟Заедно Правиме Разлика ! 🌍 Денес, нашиот неверојатен тим од посветени волонтери и практикантки се обединија за чистење на нашата заедница во соработка со општината. 🧹🏢 Веруваме во силата на заедничкото делување за создавање на позитивни промени! 💪🤝 🚮 Ги засукавме ракавите, чистевме јавни простории, просторот пред Општината Чаир и оставивме малку блесок зад себе. …

Саботна акција Read More »

Нов неделен распоред на ЕПЛ ТРИ

Новата година почна, а тимот на ЕПЛ ТРИ останува посветен на својата мисија. Со вас го споделуваме нашиот обновен неделен распоред на активности! Понеделник | Кафе состаноци |☕️ Збогатете ги вашите денови со охрабрувачки разговори! Придружете ни се на денови на кафе, смеа и споделени приказни. Ајде да се засилиме еден со друг преку шолја …

Нов неделен распоред на ЕПЛ ТРИ Read More »

Завршен настан „Зајакнати жени – отпорно општество“

Споделуваме дел од атмосферата на денешниот завршен настан во склоп на проектот „Зајакнати жени – отпорно општество“, кој се одржа во Хотел Скопје. Тимот на ЕПЛ ТРИ е горд што преку денешниот настан ја заокруживме приказната на овој проект во чиј нецнатр беше зајакнување и унапредување на жените од нашата заедница. Со учесниците на настанот …

Завршен настан „Зајакнати жени – отпорно општество“ Read More »

Работилница „Правно советување на жени“

Оваа работна недела ја завршуваме со одржување на последната од циклусот на четири работилници за зајакнување на жени! ⚖️ Денешната тема на работилницата е „Правно советување на жени“. Правното советување е важен процес кој ги овластува поединците, особено жените преку обезбедување на сеопфатно знаење за нивните законски права и опции. Го олеснува пристапот до правдата, …

Работилница „Правно советување на жени“ Read More »

Споделуваме дел од атмосферата од денешната работилница „Јакнење на кариера“. Учесничките имаа можност преку работа во групи да се запознаат со оваа тема и да ги зајакнат своите вештини во полето на кариерен развој. Оваа работилница е дел од проектот „Зајакнати жени – Отпорно општество“, финансиран од Механизмот за цивилна отпорност на ЕУ во рамките …

Read More »

Работилница „Јакнење на кариера“

🌟 Овој петок, ја одржуваме третата од циклусот на четири работилници за зајакнување на жени. Денес зборувавме на тема Јакнење на кариера со нашите учеснички. Нашата работилница нуди сеопфатен пристап за професионален развој на жените. Од подобрување на вештините и можностите за вмрежување до поставување цели и стратегии за рамнотежа помеѓу работата и животот. Споделивме …

Работилница „Јакнење на кариера“ Read More »

Гостувањето на претседателката и основачка на ЕПЛ ТРИ – Билјана Атанасовска во „Добро утро секое утро“ на Алфа ТВ

Може да го погледнете целиот прилог на гостувањето на претседателката и основачка на ЕПЛ ТРИ – Билјана Атанасовска во „Добро утро секое утро“ на Алфа ТВ. Слушнете повеќе за нашите работилници за зајакнување на жените во склоп на проектот „Зајакнати жени – Отпорно општество“, финансиран од Механизмот за цивилна отпорност на ЕУ во рамките на …

Гостувањето на претседателката и основачка на ЕПЛ ТРИ – Билјана Атанасовска во „Добро утро секое утро“ на Алфа ТВ Read More »

Гостување во Утринска на АЛФА ТВ –  „Добро утро секое утро“

📹 Билјана Атанасовска, претседателка и основачка, на ЕПЛ ТРИ гостуваше во Утринска на АЛФА ТВ –  „Добро утро секое утро“, каде зборуваше повеќе за тековните активности на Здружението, со посебен фокус на работилниците за зајакнување на жените. Во текот на месец ноември организиравме две работилници на теми: управување со конфликти и комуникациски вештини, а во …

Гостување во Утринска на АЛФА ТВ –  „Добро утро секое утро“ Read More »

Scroll to Top