Team2SeDc2021-2540

” Среќен роденден, Apple Tree!

Прославуваме уште една година работа и посветеност, охрабрување на жените и девојките, една година борба и поддршка за рамноправноста, напредокот, поддршката и одржливиот развој и една година создавање на позитивни промени во нашата општина. Ви благодариме на сите наши членови, волонтери и поддржувачи за вашата посветеност и страст. Заедно продолжуваме да растеме и да напредуваме, …

” Среќен роденден, Apple Tree! Read More »

Млади лидери – волонтери

Возбудливи вести! Здружение за напредок, поддршка и одржлив развој на жени ЕПЛ ТРИ со задоволство е дел од програмата Млади Лидери на Хабитат Македонија во наредните три недели! Поточно добивме 6 нови волонтерки во нашата организација . Спремни сме да помогнеме, учиме, растеме и правиме разлика. Градење Мостови: Оваа програма е фантастична можност за нас …

Млади лидери – волонтери Read More »

Саем на граѓанско општество – проект “Зајакнати Жени – Отпорно Општество”

Одиме во ЕУ!” Нашиот проект “Зајакнати Жени – Отпорно Општество”. беше дел од 49 неверојатни иницијативи и проекти успешно реализирани во рамките на Механизмот за граѓанска отпорност на ЕУ. Едноставно е прекрасно да го видиме влијанието на заедничките напори во изградбата на посилна и отпорна заедница. Да продолжиме заедно да работиме, развивајќи отпорност и овозможувајќи …

Саем на граѓанско општество – проект “Зајакнати Жени – Отпорно Општество” Read More »

Саботна акција

🌟Заедно Правиме Разлика ! 🌍 Денес, нашиот неверојатен тим од посветени волонтери и практикантки се обединија за чистење на нашата заедница во соработка со општината. 🧹🏢 Веруваме во силата на заедничкото делување за создавање на позитивни промени! 💪🤝 🚮 Ги засукавме ракавите, чистевме јавни простории, просторот пред Општината Чаир и оставивме малку блесок зад себе. …

Саботна акција Read More »

Нов неделен распоред на ЕПЛ ТРИ

Новата година почна, а тимот на ЕПЛ ТРИ останува посветен на својата мисија. Со вас го споделуваме нашиот обновен неделен распоред на активности! Понеделник | Кафе состаноци |☕️ Збогатете ги вашите денови со охрабрувачки разговори! Придружете ни се на денови на кафе, смеа и споделени приказни. Ајде да се засилиме еден со друг преку шолја …

Нов неделен распоред на ЕПЛ ТРИ Read More »

Завршен настан „Зајакнати жени – отпорно општество“

Споделуваме дел од атмосферата на денешниот завршен настан во склоп на проектот „Зајакнати жени – отпорно општество“, кој се одржа во Хотел Скопје. Тимот на ЕПЛ ТРИ е горд што преку денешниот настан ја заокруживме приказната на овој проект во чиј нецнатр беше зајакнување и унапредување на жените од нашата заедница. Со учесниците на настанот …

Завршен настан „Зајакнати жени – отпорно општество“ Read More »

Работилница „Правно советување на жени“

Оваа работна недела ја завршуваме со одржување на последната од циклусот на четири работилници за зајакнување на жени! ⚖️ Денешната тема на работилницата е „Правно советување на жени“. Правното советување е важен процес кој ги овластува поединците, особено жените преку обезбедување на сеопфатно знаење за нивните законски права и опции. Го олеснува пристапот до правдата, …

Работилница „Правно советување на жени“ Read More »

Scroll to Top