Активности

Oбука „Презентациски вештини“

Тимот на ЕПЛ ТРИ учествуваше на обуката „Презентациски вештини“ организирана од Центарот за бизнис и иновации при Универзитетот на Југоисточна Европа, во склоп на проектот „Вклучување на жените од обесправените групи во климатско паметно претприемништво и иновации“. Обуката ја водеше проф. Нероида Селими, која ни обезбеди низа ефективни техники за презентација и вредни сознанија. Во …

Oбука „Презентациски вештини“ Read More »

Нова канцеларија

Денес ја отворивме канцеларија на нашето Здружение и започнавме со работа. Оваа канцеларија е потпомогната од European Endowment for Democracy (EED). Премногу сме благодарни на донаторите и помошта да имаме наша канцеларија и успешно имплементираме проекти.

„Развој на производи и права на ИП“

На 4 февруари тимот на ЕПЛ ТРИ учествуваше на првиот модул на програмата за инкубација, која се фокусира на „Развој на производи и права на ИП“, предводен од Ѓорѓи Рафајловски, експерт во оваа област. Тимовите/стартап учесниците се стекнаа со вредно знаење и увид за оваа важна тема. Овој почетен модул е само еден од 13 …

„Развој на производи и права на ИП“ Read More »

Јавна дебата на тема „Предизвиците на малите формални и неформални бизниси во општина Чаир од родова перспектива“

Јавната дебата е дел од активностите на проектот „Глас и ехо – креирање подобри услови за родово одговорно буџетирање во општина Чаир“ кој граѓанската организација Здружение за напредок, поддршка и одржлив развој на жени-Apple Tree го имплементира во периодот Март 2022-Септември 2023, а во рамки на програмата за подгрантисти на проектот „Низ женски леќи: покревање …

Јавна дебата на тема „Предизвиците на малите формални и неформални бизниси во општина Чаир од родова перспектива“ Read More »

Низ женски леќи

На 08.04.2022 година во просториите на Центарот за истражување и креирање политики потпишавме на договор за подгрант „Низ женски леќи“ – покревање на политики и буџетски иницијативи и следење на спроведувањето на локалните акциски планови за родова еднаквост. Нашето Здружение ќе дејствува со проектот Глас и ехо – креирање подобри услови за родово одговорно буџетирање …

Низ женски леќи Read More »

Работна средба – coaching session за YOU WEEN

ЕУ ја менува бојата во зелена, а ние со нашите партнерски организации се вклучуваме во нивните проекти, работа и идни активности, но и во нашето зелено секојдневие. „Младите жени во зелено претприемништво YOU WEEN“. Проектот YOU WEEN!, промовира едукација за претприемништво и активности меѓу „зелените“ млади жени,преку обука за зелено размислување, подигање на свеста за …

Работна средба – coaching session за YOU WEEN Read More »

Scroll to Top